Bierfestival

Bierfestival

Tijdens het organiseren van het zevende lustrum (35ste verjaardag) van Lambiekske ontstond onder het genot van een (flink) aantal speciaalbieren het plan om een eigen speciaalbierfestival te organiseren. Lachend bedachten we ons dat dit idee misschien wel iets te hoog gegrepen is. Een jaar later stonden we met hulp van Café Pardoen trots op ons eigen eerste speciaalbierfestival met drie brouwers.

Inmiddels organiseert Lambiekske in samenwerking met Café Pardoen sinds 2016 jaarlijks een eigen speciaalbierfestival. Een werkgroep met enthousiaste leden start al vroeg in het jaar met het benaderen van de brouwers, zodat er rond de start van de zomer een mooi repertoire aan speciaalbieren op het terras van Café Pardoen te verkrijgen is. Elk jaar wordt er weer iets nieuws aan het festival toegevoegd. Zo is het aantal brouwers op het festival inmiddels gegroeid naar vijf.

Wat maakt ons speciaalbierfestival nou zo bijzonder? Voornamelijk de sfeer die heerst op het terras. De brouwers onderling kennen elkaar vaak al heel goed en komen jaarlijks terug om er weer een feest van te maken. Onderling wordt er ook flink van elkaars bieren geproefd. Het is duidelijk dat alle aanwezige bezoekers, vrijwilligers en brouwers één ding met elkaar gemeen hebben: een grote liefde en passie voor het drinken van speciaalbier.

Ginny

Hi, Ik ben Ginny en ik heb het bovenstaande stukje geschreven. Op dit moment help ik mee met het organiseren van het Lambiekske lustrum, we worden namelijk 40 jaar! Dus wil je nog nieuwe weetjes over het lustrum (of over bier) dan kan je me altijd aanspreken op de Soos!

-->