Biervaart

Biervaart

Op hemelvaart vertrok onze here Jezus naar het huis van zijn vader de god in de hemel. Op hemelvaart vertrekken wij naar de huize van de goden van het bierbrouwen in België.

Elk jaar rond februari wordt er vanuit Lambiekske een week vol activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten hebben meestal iets te maken met speciaalbier; er worden proeverijen georganiseerd, bezoekjes aan brouwerijen gepland of avonden op het RSG geregeld met bordspellen, live muziek, witbier op de achterplaats of een BBQ bijvoorbeeld. Meestal worden er thema’s aan de weken verbonden. Afgelopen jaren waren dat ‘De vier jaargetijden’, ‘A game of beers’, en ‘Avonturen van stripfiguren’. Het avondeten dat op het RSG geserveerd wordt tijdens de bierweek is vaak geïnspireerd op het thema. Elke bierweek is anders maar tijdens elke bierweek staat het genieten van speciaalbier en de gezellige sfeer bij Lambiekske centraal. Mocht je Lambiekske beter willen leren kennen, dan is deze week daar perfect voor!

Joeri

Hi, Ik ben Joeri en ik heb het bovenstaande stukje geschreven. Op dit moment help ik mee met het organiseren van het Lambiekske lustrum, we worden namelijk 40 jaar! Dus wil je nog nieuwe weetjes over het lustrum (of over bier) dan kan je me altijd aanspreken op de Soos!

-->